יום רביעי, 21 בנובמבר 2018

איך נוצר הקיטור?


הקיטור הוא אחת מהאנרגיות הכי טובות שיש. זו אנרגיה כמעט חינמית, היא לא מזהמת את הסביבה ולא את האוויר ולמרות שהיא נשמעת מסוכנת היא לא כזו אם יודעים כיצד לייצר אותה בצורה נבונה ומקצועית. כיצד בכלל מיוצרת האנרגיה הזו ומה עוד חשוב לדעת על התהליך?

חימום מים עד להיווצרות אדים

כאשר מים מתחממים הם הופכים להיות אדים. האדים הם למעשה רק מצב ביניים עד אשר המים יהפכו לגז, כאשר גז הוא כבר בלתי נראה, שלא כמו האדים שעוד אפשר לראות אותם באוויר. קיטור הוא למעשה הלחץ שנוצר על ידי אדי מים כאשר הצפיפות שלהם עולה, זאת בגלל שהמים שמתחממים תופסים יותר נפח. זה עיקרון פיזיקלי שאי אפשר לערער עליו והוא הבסיס לכל מה שקשור במערכת זו. חימום המים מתבצע על ידי מבער ייחודי שבדרך כלל יונע על סולר, כאשר ככל שהלחץ יעלה יותר כך הוא יהיה שימושי יותר לייצר יותר אנרגיית עבודה לכל שימוש שהוא.

העלאת הלחץ וניתוב לשימוש

העלאת הלחץ כדי לייצר מספיק קיטור תלויה בעיקר בטמפרטורה. כאשר המים מגיעים לטמפ' רתיחה של 100 מעלות מתחילות להיות בהם בועות ואז איטיות ובהדרגה נוצרים האדים. ככל שהמים יתחממו יותר ייווצרו יותר אדים כאשר זה יכול לקחת בין כמה דקות ועד דקה אחת ספורה, תלוי בסוג דוד הקיטור וביעילות שלו. הלחץ העצום הזה יכול להיות בתוך המיכל בלי סכנה כי המיכל מותאם לכך. המיכלים של אותם דודים מבודדים מהסביבה וכך הטמפ' נשארת מה שמוסיף ליעילות החימום וליעילותו הכללית של הקיטור.

מנגנוני בטיחות ובקרה

אחרי שהלחץ של הקיטור נוצר כל מה שנשאר זה להשתמש בו. השימוש בו אפשרי על ידי מערכת צינורות וברזים שיכולה להזרים את הקיטור בלחץ הגבוה שלו כך שיפעיל בוכנה או גלגל שיניים כלשהי. לאחר מכן אפשר להחזיר את המים של הקיטור אל המיכל וכך למעשה מקבלים פעולה יעילה במיוחד. כמובן שיש צורך גם במנגנוני בטיחות ובקרה על הפעולה של הדודים שיוצרים את הקיטור כדי למנוע פתח בצינורות שיכול לגרום לפיצוץ עז, וגם כדי למנוע חימום יתר.



המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ

יום חמישי, 18 באוקטובר 2018

מהם מצבי הקיטור?


אין ספק שהקיטור שינה את חיי כולנו אך אנשים רבים לא יודעים הרבה לגביו. אולי כולם יודעים איך הוא נוצר אך בטוח לא כולם מכירים את כל השימושים החשובים שלו, כאשר דודי קיטור ומכונות רבות בכל מיני תחומים, משמשים אותנו בכל יום ויום. זה הזמן להבין מהם מצבי הקיטור האפשריים.
הקיטור בדוד ייעודי
אחד המצבים הכי מוכרים של הקיטור בעיקר במגזר התעשייתי הוא בדוד. לא מדובר על דוד שמש אלא על דוד חימום גדול ומסובך הרבה יותר, שגם עולה הרבה יותר, והוא שימושי בעיקר במפעלים או בתי מלאכה שצריכים לחמם מים או אזורים מסוימים בצורה יעילה. דוד קיטור יכול להיות שימושי ביותר כיוון שהאנרגיה שהוא מייצר גדולה הרבה יותר מכל אנרגיה אחרת שנוצרת אם כי גם לו יש הגבלות, וכמובן יש לו חיסרון גדול: אנרגיית החימום שלו יכולה להיות יקרה מאוד. כאשר הקיטור נמצא בדוד הוא יכול להיות שימושי גם בטווח ארוך יותר שלא כמו במכשירים אחרים.

הקיטור בתוך מכשירים קטנים
זה שהקיטור חם מאוד ויכול להגיע ללחץ די גבוה לא אמור לבלבל אתכם ולתת לכם לחשוב שהוא לא יכול להיות גם במוצרים קטנים. יש מגוון רחב של מכשירים קטנים יחסית שיכולים להכיל את הקיטור ואף לספק לכם שימוש נוח ובטוח במיוחד, כמו למשל מכונות קיטור שמיועדות לניקיון או מגהץ, שהוא מכשיר הרבה יותר מוכר. במצב כזה הקיטור נוצר במהירות כיוון שדובר בכמות קטנה יחסית אך הוא גם נגמר במהירות. אם אתם רוצים להשתמש באנרגיה שיש במגהץ כדי ליישר את הבגדים שלכם אתם צריכים לחמם אותו כמה דקות ולאחר מכן השימוש בו פשוט ביותר.

כיצד אפשר ליצור קיטור?
יצירת קיטור אולי מוכרת בעיקר על ידי חימום מים אך חשוב לזכור שמים הם לא הדבר היחיד שיכול להתחמם וליצור את הלחץ הגבוה שמאפיין את הקיטור. באותה מידה שאפשר לחמם את המים עד שייווצרו האדים שיגרמו לעליית הלחץ, ניתן גם לשרוף פחם ממש כמו ברכבת קיטור רק שאז השריפה תימשך זמן רב יותר. היתרון הוא שהעשן יחזיק מעמד לזמן רב יותר שלא כמו שימוש במים.




המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ
www.kitor.co.il

יום רביעי, 3 באוקטובר 2018

תחזוקתו של דוד הקיטור


דוד קיטור הוא אחד מהמתקנים הכי יעילים אך גם הכי מסוכנים שיכולים להיות בעסק או במפעל. בסופו של דבר הטמפ' שאליו מגיע דוד הקיטור יכולה להיות גבוהה מאוד באופן מעל נקודת הרתיחה וזה מסביר גם על הלחץ הגדול שיש בו. אחרי שקניתם דוד קיטור הגיע הזמן גם לתחזק אותו בצורה נבונה. 

מי יכול לתחזק דוד קיטור?
השאלה הראשונה שנשאלת היא כמובן מי יכול ומי אחראי לתחזק אותו. אין ספק שמי שאחראי לתחזק אותו הוא הבעלים שלו, כלומר בעל העסק. עם זאת הוא לא יהיה זה שיתחזק אותו ברוב המקרים אלא עובדים שהוכשרו לכך. חשוב לזכור שתיקון דודי קיטור ותחזוקה של דודי קיטור היא לא אותה הפעולה. דודי קיטור אפשר לתקן רק אם יש תעודת הסמכה מתאימה בעוד שהתחזוקה שלו מתחלקת לפי הרמה. אם מדובר בתחזוקה שוטפת בכל יום אז מספיק להכשיר חלק מהעובדים על כך שלב אחר שלב. תחזוקה שנתית או תקופתית יש לבצע עם טכנאי דודי קיטור מוסמך.

איך מתבצעת תחזוקה של דודי קיטור?
תחזוקה של דודי קיטור חייבת להתבצע באופן שוטף. אי אפשר לתחזק את דוד הקיטור אחת לתקופה בעיקר לא כשהוא פועל באופן יום יומי. עסק שרוכש דוד קיטור כנראה ישתמש בו רבות והפעילות שלו חייבת להתחיל ולהיגמר בבדיקות תקינות שכוללות בחינה של שסתומי הלחץ, בדיקה מקיפה של הצינורות, בדיקה של מנגנוני הבטיחות של דוד הקיטור ועוד. חשוב גם לזכור כי יש צורך לעבור ריענונים והדרכות לגבי דוד הקיטור בכל שנה מחדש כדי לשלוט בכל הידע שנחוץ כדי להבטיח עבודה בטוחה לחלוטין.

מדוע חשובה התחזוקה?
תחזוקת דודי קיטור חשובה ביותר ואי אפשר להתעלם מהצורך הממשי בה. מצד אחד דוד קיטור מתוחזק היטב יכול להיות מאוד בעייתי בתפוקת העבודה שלו וזה יכול להוריד לטמיון את האיכויות שלו. עם זאת הסיבה הראשית מדוע מתחזקים את דוד הקיטור היא שדוד קיטור שאינו מתוחזק היטב למעשה אינו נבדק היטב, יכולים להיות בו פגמים והוא יכול להיות מסוכן מאוד לא רק לעובד שנמצא לידו אלא לכל מי שמסביבו.



המאמר באדיבות - קיטור 
www.kitor.co.il

יום רביעי, 5 בספטמבר 2018

איך לבחור דוד קיטור?


דוד קיטור יכול להיות אחד הכלים הכי שימושיים שתיקנו והוא יכול לייצר לכם במפעל כמות אנרגיה עצומה. השאלה הגדולה היא איך לבחור את אותו דוד קיטור כדי שהוא ישרת אתכם בצורה נאמנה שנים רבות, וכאם אתם רוצים לדעת את התשובה לשאלה הזו המאמר הזה בדיוק בשבילכם.

לבחור את החברה הנכונה
אין ספק שזהות החברה הוא גורם מכריע בבחירת דוד קיטור. דודי קיטור יכולים להיות דודים מעולים בעיקר אם מדובר בדוד שמתאים לצרכים שלכם באופן הכי מדויק שיש כך שמצד אחד אתם מקבלים את כל הספק העבודה שאתם צריכים ומצד שני אתם חוסכים בעלויות. אין ספק שדודי קיטור רבים יכולים להיות מעולים אך בסופו של דבר תצטרכו לשלם עליהם הרבה יותר ממה שבאמת הייתם צריכים ולכן חשוב לבחור בחברה אמינה ומקצועית שתייעץ לכם באופן גלוי ושקוף על ההתאמה הכי טובה לכם.

דוד עם תקן בלבד!
אי אפשר לקנות דודי קיטור שאין להם תקן. בסופו של דבר התקן של מכון התקנים, שמבוסס ברובו על תקנים מאירופה ומארצות הברית, מבטיח לכם שהוא דוד בטוח לחלוטין. אולי נדמה לכם שכל דוד יעמוד בתקן אך זה לא נכון ובעיקר כאשר אתם מגלים יצרנים שלא הכרתם או משווקים תמוהים. חשוב מאוד לבדוק את התקן במו עיניכם ולא לסמוך על המילה של מי שמוכר לכם כי בסופו של דבר רק מפעולת הקיטור והחימום שלו עד ליצירתו אפשר להבין אלו סכנות יכולות לקרות לדוד שלא עומד בתקני הבטיחות הנדרשים. 

לא קונים דודי קיטור ללא אחריות
האחריות על דוד הקיטור היא אחד הפרמטרים הכי חשובים בבחירה שלו. ללא אחריות אפשר לומר בפה מלא שלא כדאי לכם לבחור את דוד הקיטור הזה ובטח לא מהמשווק הזה. יכול להיות שדוד הקיטור עושה עליכם רושם טוב והוא בעל הספק עבודה מתאים אך כל זה יירד לטמיון כאשר הוא יתקלקל ותצטרכו להוציא כסף רב כדי לתקן אותו. לכם חשוב לקנות דוד שמגיע עם תעודת אחריות לכל הפחות לשנה כאשר רוב החברות מעניקות אחריות ארוכה יותר.




המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ
www.kitor.co.il

יום ראשון, 8 ביולי 2018

מה זה קיטור?


הדרישה לאנרגיה לא תיגמר לעולם וביום שזה יקרה, כנראה שאנחנו כבר לא חיים על פני כדור הארץ. עד אז, האנושות מחפשת פתרונות אנרגיה שונים, כאשר סוגי דלקים כמו סולר ובנזין, אנרגיה סולרית וכמובן חשמל, כולם הפכו להיות חלק חשוב מחיינו. גם הקיטור היא אנרגיה חשובה וזה הזמן להרחיב עליה מעט יותר.

מה זה קיטור ולמה הוא שימושי?
בשונה מכל שאר החומרים שיכולים לספק לנו אנרגיה, כמו למשל השמש שגילינו את השימוש באנרגיה סולרית רק בעת החדשה, וכמובן הזהב השחור, הנפט, שממנו אנו מפיקים דלקים שונים, הקיטור הוא למעשה מים. עוד דבר ששונה בין הקיטור לבין שאר הדרכים ליצור אנרגיה היא שכדי ליצור את הקיטור צריך להשקיע אנרגיה, כך שלמעשה מדובר בתחלופת האנרגיה בצורה מובהקת יותר מזיקוק דלקים. הקיטור הוא למעשה חימום של מים עד ליצירת לחץ גבוה מאוד, כאשר הקיטור חם ודחוס במיוחד. מכאן ,אפשר להשתמש בו למגוון רחב של שימושים לניקוי, סטריליזציה וחימום.
  
מהם דודי קיטור?
·         הקיטור יכול להיווצר בכמה דרכים כאשר אפשר למצוא אפילו מכונות ניקיון שפועלות על ידי קיטור, שדורשות בסך הכול חימום של 15 עד 20 דקות ולאחר מכן ניתן להשתמש בפייה ייעודית כדי לנקות וילונות, ספות וחלקים רבים בבית ובעסק. עם זאת, כדי ליצור קיטור בכמות גדולה יותר ולהגיע לטמפרטורות גבוהות יותר, יש צורך בדוד קיטור.

·         דוד הקיטור דומה מאוד לדוד שמש רגיל אך בניגוד לדוד המפורסם שכנראה גם לכם יש על גג הבית, הוא לא נועד לשימוש במקלחות, ובוודאי לא פרטיות. דוד הקיטור בסך הכול יוציא את הקיטור כאשר בקיטור הזה משתמשים לצרכים אחרים, כמו למשל למטרות חימום, בישול, ניקיון וכן הלאה.

·         דוד הקיטור בנוי משלושה חלקים. החלק הראשון הוא המיכל והוא החלק הגדול והבולט, כאשר בחלק העליון שלו הקיטור מצטבר אחרי חימום המים, כיוון שהקיטור קל יותר מהם. החלק השני הוא זה שמחמם את המים, מערכת הבעירה, כאשר לרוב היא מוזנת על ידי סולר שניצול האנרגיה עמו יעיל יותר מאשר עם בנזין. החלק השלישי היא מערכת הבקרה ששולטת על כל הפעולה שלו ומונעת נזקים או התחממות יתר.





המאמר באדיבות - קיטור אחזקות הע''מ
www.kitor.co.il

יום שלישי, 12 ביוני 2018

מידע נחוץ - ריתוך אלומיניום


יש לא מעט מוצרי אלומיניום שנמצאים בשימושים רבים, החל מפרגולות ופרזולים למקלחת ולמטבח ועד לפריטי עיצוב, חיפויים וגדרות. האלומיניום לא מגיע בצורה הזו והוא עובד עיבוד מיוחד ולאחר מכן נשפך לתבניות ייעודיות. ביום מן הימים האלומיניום יצטרך לעבור ריתוך כמו כל מתכת אחרת, כדי לחבר אותו ליצירת הצורה הסופית שלו או כדי לתקן את המוצר. איך זה מתבצע?

עבודות ריתוך עם אלומיניום
ריתוך אלומיניום הוא ריתוך בטוח ובריא יחסית אך יכול להיות שהמרתך יסבול מגירודים בעור ודלקות, או בקיצור אלרגיה. במקרים כאלו לא כדאי להמשיך עם הריתוך בשום צורה. המתכת הנפלאה הזו נוחה מאוד לריתוך כיוון שהיא קלה ודקה מאוד, קל מאוד לשנות אותה וזה היתרון הבולט של האלומיניום בכלל ומה שמאפשר לנו ליהנות ממגוון רחב של עיטורים וצורות שונות. ריתוך האלומיניום אינה פשוטה למרות כל היתרונות הללו והיא דורשת עבודה מיומנת ומנוסה ודורשת היכרות עם תכונות החומר.

לא מייצר חלודה בריתוך
·         האלומיניום אינו מייצר חלודה כאשר הוא בא במגע עם מים או אוויר עם אחוזי לחות גבוהים, אך הריתוך שלו יוצר פגיעה בשטח הפנים שלו ולכן עלולה להיווצר חלודה. עבודות ריתוך חייבות להתבצע בצורה נכונה כדי שזה לא יקרה כי הפגיעה הזו היא הרבה יותר מאסתטית, מדובר בפגיעה בהרכבו של האלומיניום מה שיכול להוביל לחולשתו.

·         כדי לרתך אלומיניום משתמשים לרוב בגז ארגון. הגז מייצר שכבת מגן על האלומיניום ובכך מונע את הופעת החלודה. מקום הריתוך המחומם באמצעות חשמל, מקבל את הגז על ידי מיכל חיצוני והשכבה שנוצרת, זו שמגנה על האלומיניום, נקרא ציפוי פסיבציה.

היעילות של גז האורגן
במהלך ריתוך באמצעות גז ארגון אלקטרודת טונגסטן יוצרת קשת חשמלית. היא מוגנת על ידי הגז שמוזרם על פני שטח הריתוך ותהליך שנוצר עם הגז מונע הופעת גצים ושאלקה. זה אומר שאין צורך להשחיז את האלומיניום לאחר מכן כדי לסדר אותו מבחינת אסתטית ולא ללטש אותה באופן מאומץ. עבודות ריתוך אלומיניום מחייבות טמפרטורה נמוכה ועבודה מקצועית ומהירה. כל שנייה מיותרת יכולה לגרוע מהאלומיניום ולמעשה להרוס אותו באופן בלתי הפיך. אחד מהסימנים לריתוך לא מקצועי ופגום הוא הופעת בועות וסדקים על גבי האלומיניום



המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ
www.kitor.co.il

יום רביעי, 30 במאי 2018

הסיבה לכך שתמיד יהיו מים חמים בבתי מלון


דודי קיטור לבתי מלון
דודי קיטור הם מההמצאות המהפכניות ביותר שיש אך הם לא זוכים להערכה רבה בעיקר בגלל שהם שימושיים בעיקר בעולם התעשייה. גם המגזר העסקי משתמשים בדודי קיטור תעשייתיים, גדולים וחזקים, וביניהם בעיקר בבתי מלון. למה הדוד יהיה שימושי מאוד לבית המלון ומה בית המלון בכלל עושה איתו? הנה כל הפרטים שצריך לדעת.

ניצול אנרגיה מיטבי
מקום גדול כמו בית מלון חייב שיהיה לו מכונות יעילות שצורכות אנרגיה מועטה ביחס לאנרגיה שהן מסוגלות לייצר. דוד קיטור עונה בדיוק להגדרה הזו כאשר הוא מצליח לחמם את המים לרמה שהם הופכים להיות אדים ונוצר לחץ גבוה מאוד, זהו לחץ הקיטור. הלחץ הזה יכול לשמש את בית המלון למגוון רחב של שימושים כאשר מדובר באנרגיית חום חשובה מאוד שקשה לייצר באותה יעילות בשימושים במכונות אחרות. דוד הקיטור חוסך בעלויות רבות והוא נמצא בבתי מלון רבים.

אלו שימושים אפשריים יש לדוד קיטור בבית המלון?
·         בעזרת אנרגיית החום הרבה שדוד קיטור יכול לבצע ניתן לחמם את כל החדרים. החימום מתאפשר גם לחלל החדרים ולא רק חימום המים החמים למקלחת וכך למעשה עלויות החימום הרבה יותר נמוכות מאשר כל אפשרות אחרת, לבטח יותר מאשר חימום חשמלי ואפילו יותר מחימום במערכת הסקה.

·         בעזרת החום הרב ניתן גם לחמם את המים החמים למקלחות ובכך לפתור את בעיית המים החמים ודודי השמש שלא מתאימים לשימושים כמו בבתי מלון. החימום מתאפשר גם למים של הבריכה במלון וכך אנרגיה רבה נחסכת לחימום כמות עצומה כזו של מים.

לדאוג לתחזוקה נכונה
חשוב לזכור שמכונה שפועלת זמן רב בצורה מאומצת חייבת לעבור תחזוקה. התחזוקה של הדוד לא תהיה מסובכת מידי והיא מצריכה התעסקות שבסופו של דבר תהיה משתלמת. יש צורך למנות עובדים שיהיו אחראיים עליו כאשר העובדים הללו אמורים בסופו של דבר גם להפעיל אותו וגם לבדוק אותו כדי שיהיה בטיחותי ויעיל. דוד הקיטור יכול להיות ממוקם במרחק רב מאוד משאר האזורים שהוא מחמם כאשר החום שלו יכול לעבור בצינורות במגוון שיטות, בהתאם לסוג החימום, וזה יתרון משמעותי עבורו, גם בגלל הגודל שלו וגם בגלל הרעש שהוא מייצר.


המאמר באדיבות - קיטור




יום רביעי, 16 במאי 2018

ציוד חובה לפני כל עבודת ריתוך


האלקטרודה

האלקטרודה היא למעשה חלק שאינו מתכתי אך הוא מסוגל להעביר את הזרם החשמלי ליצירת הריתוך. יש לבחור אלקטרודה בעובי המתאים בהתאם לסוג הריתוך כאשר היחס בינה לבין הברזל צריך להיות פחות או יותר זהה בעובי. אם הברזל עבה מהאלקטרודה ניתן לבצע מספר שכבות ריתוך, ריתוך שורש, וככה ניתן להתגבר על פער העובי ביניהם. הפתרון הזה עדיף מאשר לרכוש אלקטרודה שהרתכת לא יכולה לספק לה מתח מספיק גבוהה או לעבוד בהספקים שעלולים להשחית את הברזל עם עבודה לא מנוסה מספיק.

ציוד הגנה לעבודות ריתוך

·         ציוד ההגנה המוכר ביותר מעבודות ריתוך ובעיקר בריתוך ברזל שמוציא גצים רבים, היא המסכה. מסכת ראש היא
     הדבר הבסיסי ביותר וגם האנשים הכי שכחנים יזכרו לחבוש אותה הרי זה מובן מאליו. לא תצליחו לישון לאחר מכן כי    תהיה לכם תחושה של חול בעיניים ולא כדאי להרגיש אותה אפילו אם אתם ממש סקרנים.

·         משקפי מגן יהיו שימושיים בעת הורדת השאלקה, על מנת     להגן על העיניים מנתזי המתכת או בעת עבודה עם דיסק   למען חיתוך, יישור או שיוף.

·         פטיש שלאקה משמש להסרת השלאקה אחרי ההתקררות הראשונית שלו. הפטיש אינו מוצר חובה אך הוא עדיף ונוח יותר מאשר איזמל או פטיש.

·         קלמרות נחוצות כדי להחזיק את המתכת אל שולחן העבודה או אחת לשנייה. אם עובדים על שולחן עבודה מומלץ לעבוד  על שולחן ברזל וזה יועיל לריתוך למען סגירה המעגל החשמלי.

לבחור רתכת מתאימה

אי אפשר לשכוח את המוצר החשוב ביותר, הרתכת. הרתכת היא זו שאפשר לכם עבודות ריתוך איכותיות כאשר יש מגוון רחב של סוגים שמתאימות לרתכים מתחילים, מתקדמים ומנוסים. יש רתכות שמתאימות לסוגי מתכות חזקות יותר מברזל ויש כאלו שמתאימות לעבודות בהיקפים גדולים יותר. בכל מקרה בחירת הרתכת היא אחת החשובות ביותר שתהיה לכם לקראת הריתוך.