יום שלישי, 12 ביוני 2018

מידע נחוץ - ריתוך אלומיניום


יש לא מעט מוצרי אלומיניום שנמצאים בשימושים רבים, החל מפרגולות ופרזולים למקלחת ולמטבח ועד לפריטי עיצוב, חיפויים וגדרות. האלומיניום לא מגיע בצורה הזו והוא עובד עיבוד מיוחד ולאחר מכן נשפך לתבניות ייעודיות. ביום מן הימים האלומיניום יצטרך לעבור ריתוך כמו כל מתכת אחרת, כדי לחבר אותו ליצירת הצורה הסופית שלו או כדי לתקן את המוצר. איך זה מתבצע?

עבודות ריתוך עם אלומיניום
ריתוך אלומיניום הוא ריתוך בטוח ובריא יחסית אך יכול להיות שהמרתך יסבול מגירודים בעור ודלקות, או בקיצור אלרגיה. במקרים כאלו לא כדאי להמשיך עם הריתוך בשום צורה. המתכת הנפלאה הזו נוחה מאוד לריתוך כיוון שהיא קלה ודקה מאוד, קל מאוד לשנות אותה וזה היתרון הבולט של האלומיניום בכלל ומה שמאפשר לנו ליהנות ממגוון רחב של עיטורים וצורות שונות. ריתוך האלומיניום אינה פשוטה למרות כל היתרונות הללו והיא דורשת עבודה מיומנת ומנוסה ודורשת היכרות עם תכונות החומר.

לא מייצר חלודה בריתוך
·         האלומיניום אינו מייצר חלודה כאשר הוא בא במגע עם מים או אוויר עם אחוזי לחות גבוהים, אך הריתוך שלו יוצר פגיעה בשטח הפנים שלו ולכן עלולה להיווצר חלודה. עבודות ריתוך חייבות להתבצע בצורה נכונה כדי שזה לא יקרה כי הפגיעה הזו היא הרבה יותר מאסתטית, מדובר בפגיעה בהרכבו של האלומיניום מה שיכול להוביל לחולשתו.

·         כדי לרתך אלומיניום משתמשים לרוב בגז ארגון. הגז מייצר שכבת מגן על האלומיניום ובכך מונע את הופעת החלודה. מקום הריתוך המחומם באמצעות חשמל, מקבל את הגז על ידי מיכל חיצוני והשכבה שנוצרת, זו שמגנה על האלומיניום, נקרא ציפוי פסיבציה.

היעילות של גז האורגן
במהלך ריתוך באמצעות גז ארגון אלקטרודת טונגסטן יוצרת קשת חשמלית. היא מוגנת על ידי הגז שמוזרם על פני שטח הריתוך ותהליך שנוצר עם הגז מונע הופעת גצים ושאלקה. זה אומר שאין צורך להשחיז את האלומיניום לאחר מכן כדי לסדר אותו מבחינת אסתטית ולא ללטש אותה באופן מאומץ. עבודות ריתוך אלומיניום מחייבות טמפרטורה נמוכה ועבודה מקצועית ומהירה. כל שנייה מיותרת יכולה לגרוע מהאלומיניום ולמעשה להרוס אותו באופן בלתי הפיך. אחד מהסימנים לריתוך לא מקצועי ופגום הוא הופעת בועות וסדקים על גבי האלומיניום



המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ
www.kitor.co.il