יום חמישי, 18 באוקטובר 2018

מהם מצבי הקיטור?


אין ספק שהקיטור שינה את חיי כולנו אך אנשים רבים לא יודעים הרבה לגביו. אולי כולם יודעים איך הוא נוצר אך בטוח לא כולם מכירים את כל השימושים החשובים שלו, כאשר דודי קיטור ומכונות רבות בכל מיני תחומים, משמשים אותנו בכל יום ויום. זה הזמן להבין מהם מצבי הקיטור האפשריים.
הקיטור בדוד ייעודי
אחד המצבים הכי מוכרים של הקיטור בעיקר במגזר התעשייתי הוא בדוד. לא מדובר על דוד שמש אלא על דוד חימום גדול ומסובך הרבה יותר, שגם עולה הרבה יותר, והוא שימושי בעיקר במפעלים או בתי מלאכה שצריכים לחמם מים או אזורים מסוימים בצורה יעילה. דוד קיטור יכול להיות שימושי ביותר כיוון שהאנרגיה שהוא מייצר גדולה הרבה יותר מכל אנרגיה אחרת שנוצרת אם כי גם לו יש הגבלות, וכמובן יש לו חיסרון גדול: אנרגיית החימום שלו יכולה להיות יקרה מאוד. כאשר הקיטור נמצא בדוד הוא יכול להיות שימושי גם בטווח ארוך יותר שלא כמו במכשירים אחרים.

הקיטור בתוך מכשירים קטנים
זה שהקיטור חם מאוד ויכול להגיע ללחץ די גבוה לא אמור לבלבל אתכם ולתת לכם לחשוב שהוא לא יכול להיות גם במוצרים קטנים. יש מגוון רחב של מכשירים קטנים יחסית שיכולים להכיל את הקיטור ואף לספק לכם שימוש נוח ובטוח במיוחד, כמו למשל מכונות קיטור שמיועדות לניקיון או מגהץ, שהוא מכשיר הרבה יותר מוכר. במצב כזה הקיטור נוצר במהירות כיוון שדובר בכמות קטנה יחסית אך הוא גם נגמר במהירות. אם אתם רוצים להשתמש באנרגיה שיש במגהץ כדי ליישר את הבגדים שלכם אתם צריכים לחמם אותו כמה דקות ולאחר מכן השימוש בו פשוט ביותר.

כיצד אפשר ליצור קיטור?
יצירת קיטור אולי מוכרת בעיקר על ידי חימום מים אך חשוב לזכור שמים הם לא הדבר היחיד שיכול להתחמם וליצור את הלחץ הגבוה שמאפיין את הקיטור. באותה מידה שאפשר לחמם את המים עד שייווצרו האדים שיגרמו לעליית הלחץ, ניתן גם לשרוף פחם ממש כמו ברכבת קיטור רק שאז השריפה תימשך זמן רב יותר. היתרון הוא שהעשן יחזיק מעמד לזמן רב יותר שלא כמו שימוש במים.




המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ
www.kitor.co.il

יום רביעי, 3 באוקטובר 2018

תחזוקתו של דוד הקיטור


דוד קיטור הוא אחד מהמתקנים הכי יעילים אך גם הכי מסוכנים שיכולים להיות בעסק או במפעל. בסופו של דבר הטמפ' שאליו מגיע דוד הקיטור יכולה להיות גבוהה מאוד באופן מעל נקודת הרתיחה וזה מסביר גם על הלחץ הגדול שיש בו. אחרי שקניתם דוד קיטור הגיע הזמן גם לתחזק אותו בצורה נבונה. 

מי יכול לתחזק דוד קיטור?
השאלה הראשונה שנשאלת היא כמובן מי יכול ומי אחראי לתחזק אותו. אין ספק שמי שאחראי לתחזק אותו הוא הבעלים שלו, כלומר בעל העסק. עם זאת הוא לא יהיה זה שיתחזק אותו ברוב המקרים אלא עובדים שהוכשרו לכך. חשוב לזכור שתיקון דודי קיטור ותחזוקה של דודי קיטור היא לא אותה הפעולה. דודי קיטור אפשר לתקן רק אם יש תעודת הסמכה מתאימה בעוד שהתחזוקה שלו מתחלקת לפי הרמה. אם מדובר בתחזוקה שוטפת בכל יום אז מספיק להכשיר חלק מהעובדים על כך שלב אחר שלב. תחזוקה שנתית או תקופתית יש לבצע עם טכנאי דודי קיטור מוסמך.

איך מתבצעת תחזוקה של דודי קיטור?
תחזוקה של דודי קיטור חייבת להתבצע באופן שוטף. אי אפשר לתחזק את דוד הקיטור אחת לתקופה בעיקר לא כשהוא פועל באופן יום יומי. עסק שרוכש דוד קיטור כנראה ישתמש בו רבות והפעילות שלו חייבת להתחיל ולהיגמר בבדיקות תקינות שכוללות בחינה של שסתומי הלחץ, בדיקה מקיפה של הצינורות, בדיקה של מנגנוני הבטיחות של דוד הקיטור ועוד. חשוב גם לזכור כי יש צורך לעבור ריענונים והדרכות לגבי דוד הקיטור בכל שנה מחדש כדי לשלוט בכל הידע שנחוץ כדי להבטיח עבודה בטוחה לחלוטין.

מדוע חשובה התחזוקה?
תחזוקת דודי קיטור חשובה ביותר ואי אפשר להתעלם מהצורך הממשי בה. מצד אחד דוד קיטור מתוחזק היטב יכול להיות מאוד בעייתי בתפוקת העבודה שלו וזה יכול להוריד לטמיון את האיכויות שלו. עם זאת הסיבה הראשית מדוע מתחזקים את דוד הקיטור היא שדוד קיטור שאינו מתוחזק היטב למעשה אינו נבדק היטב, יכולים להיות בו פגמים והוא יכול להיות מסוכן מאוד לא רק לעובד שנמצא לידו אלא לכל מי שמסביבו.



המאמר באדיבות - קיטור 
www.kitor.co.il