יום רביעי, 21 בנובמבר 2018

איך נוצר הקיטור?


הקיטור הוא אחת מהאנרגיות הכי טובות שיש. זו אנרגיה כמעט חינמית, היא לא מזהמת את הסביבה ולא את האוויר ולמרות שהיא נשמעת מסוכנת היא לא כזו אם יודעים כיצד לייצר אותה בצורה נבונה ומקצועית. כיצד בכלל מיוצרת האנרגיה הזו ומה עוד חשוב לדעת על התהליך?

חימום מים עד להיווצרות אדים

כאשר מים מתחממים הם הופכים להיות אדים. האדים הם למעשה רק מצב ביניים עד אשר המים יהפכו לגז, כאשר גז הוא כבר בלתי נראה, שלא כמו האדים שעוד אפשר לראות אותם באוויר. קיטור הוא למעשה הלחץ שנוצר על ידי אדי מים כאשר הצפיפות שלהם עולה, זאת בגלל שהמים שמתחממים תופסים יותר נפח. זה עיקרון פיזיקלי שאי אפשר לערער עליו והוא הבסיס לכל מה שקשור במערכת זו. חימום המים מתבצע על ידי מבער ייחודי שבדרך כלל יונע על סולר, כאשר ככל שהלחץ יעלה יותר כך הוא יהיה שימושי יותר לייצר יותר אנרגיית עבודה לכל שימוש שהוא.

העלאת הלחץ וניתוב לשימוש

העלאת הלחץ כדי לייצר מספיק קיטור תלויה בעיקר בטמפרטורה. כאשר המים מגיעים לטמפ' רתיחה של 100 מעלות מתחילות להיות בהם בועות ואז איטיות ובהדרגה נוצרים האדים. ככל שהמים יתחממו יותר ייווצרו יותר אדים כאשר זה יכול לקחת בין כמה דקות ועד דקה אחת ספורה, תלוי בסוג דוד הקיטור וביעילות שלו. הלחץ העצום הזה יכול להיות בתוך המיכל בלי סכנה כי המיכל מותאם לכך. המיכלים של אותם דודים מבודדים מהסביבה וכך הטמפ' נשארת מה שמוסיף ליעילות החימום וליעילותו הכללית של הקיטור.

מנגנוני בטיחות ובקרה

אחרי שהלחץ של הקיטור נוצר כל מה שנשאר זה להשתמש בו. השימוש בו אפשרי על ידי מערכת צינורות וברזים שיכולה להזרים את הקיטור בלחץ הגבוה שלו כך שיפעיל בוכנה או גלגל שיניים כלשהי. לאחר מכן אפשר להחזיר את המים של הקיטור אל המיכל וכך למעשה מקבלים פעולה יעילה במיוחד. כמובן שיש צורך גם במנגנוני בטיחות ובקרה על הפעולה של הדודים שיוצרים את הקיטור כדי למנוע פתח בצינורות שיכול לגרום לפיצוץ עז, וגם כדי למנוע חימום יתר.



המאמר באדיבות - קיטור אחזקות בע''מ